Biografia

Vaig néixer el 14 de febrer de 1959 en una família treballadora del barri de Porta de Barcelona, el primer de 3 fills. Als 14 anys vaig començar a treballar els matins, mentre a la tarda seguia la meva formació acadèmic. El 1976 vaig entrar a treballar al Banco de Bilbao de l’Hospitalet de Llobregat com a auxiliar administratiu. Vaig estudiar la llicenciatura de Física a la Universitat de Barcelona, en dues etapes. Els tres primers cursos (1976-79) els vaig cursar en horari vespertí, treballant els matins al Banc.

Antiga seu del Banc de Bilbao a Barcelona

Després de realitzar el servei militar obligatori, les incompatibilitats horàries em van obligar a suspendre els meus estudis de física, i entre 1980 i 1982 vaig ampliar els meus coneixements d’anglès i informàtica. En 1981 em vaig incorporar al centre de processament de dades del Banc de Bilbao a Barcelona, on vaig assolir el 1984 un càrrec de cap de torn d’explotació. A partir del 1982, gràcies als horaris del centre de processament de dades, vaig poder reprendre els meus estudis de Física durant els matins i em vaig llicenciar el 1984.

Acabada la carrera vaig obtenir una beca predoctoral i vaig deixar la feina al Banc de Bilbao. Amb aquesta beca vaig fer la tesina al Departament d’Estructura i Constituents de la Matèria de la Universitat de Barcelona. En aquest període vaig fer un treball en col·laboració amb la Prof. Maria Teresa Clavaguera-Mora, de la Universitat Autònoma de Barcelona, que més endavant es va revelar crucial en la meva carrera científica.

L’any 1990, amb dos socis, vaig fundar l’empresa de serveis informàtics Infogest 2000 S.L. Vaig donar suport tècnic durant els primers anys, però la meva col·laboració va anar disminuint progressivament per finalment vendre’m la meva participació el 2009.

Facultat de Física de la Universitat de Barcelona

El 1990 vaig obtenir una plaça de professor Titular d’Escola Universitària. Vaig assolir la categoria de professor titular d’universitat el 1998 i sóc catedràtic d’universitat des de 2010.

Segueix llegint la meva bio a través del menú principal: “Docència universitària“, “Activitat investigadora“, “Gestió en l’àmbit universitari” i “Trajectòria i interessos personals“.